Ексклюзиви
пʼятниця, 13 червня 2008 13:00

Японія знімає частину санкцій з Північної Кореї

Японія заявила про намір зняти частину санкцій з Північної Кореї після того, як Пхеньян погодився провести нове розслідування викрадань японських громадян північнокорейськими спецслужбами в 1970-1980 роках. Такий результат, як повідомляє AFP, був досягнутий на двосторонніх переговорах, що поновилися після дев"ятимісячної перерви.

Міністр закордонних справ Японії Масахіко Комура заявив про згоду Токіо зняти обмеження на пересування людей між країнами і відмінити заборону на чартерні польоти з КНДР. Переговори, що проходили в Пекіні, завершилися в четвер.

КНДР в 2002 році визнала факти викрадання 13 громадян Японії для навчання своїх спецслужб японській мові. П"ятеро людей було повернено, решта, як заявляв Пхеньян, вже померли. Проте на минулих переговорах, за словами Комури, північнокорейська сторона не наполягала на тому, що питання закрите. На думку японської влади, Північна Корея видала не всіх викрадених, а самих викрадань було більше.

Разом з тим, основна частина санкцій, введених Японією відносно КНДР після випробування Пхеньяном атомної зброї в 2006 році, залишається в силі. До Японії, зокрема, заборонений імпорт з Північної Кореї, яка раніше поставляла гриби і морепродукти, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Японія знімає частину санкцій з Північної Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути