пʼятниця, 18 травня 2007 10:16

Японія випустила найменший у світі ноутбук

Японська компанія "Фуджіцу" (Fujitsu) оголосила про випуск найкомпактнішого ноутбука в світі вагою всього 580 грамів. Новинка надійде в продаж в середині червня цього року. Спочатку ноутбук запропонують корпоративним клієнтам, а на прилавках магазинів, де його зможуть придбати звичайні покупці, він з"явиться тільки восени.

Розмір портативного комп"ютера всього 17 на 13 сантиметрів, товщина - 26,5 міліметрів. Не зважаючи на такі скромні габарити, клавіатура достатньо велика, щоб не мати труднощів при друкуванні.

Кольоровий рідкокристалічний монітор кріпиться в одній точці по центру корпусу і повертається навколо своєї осі. Це сенсорний екран, який дозволяє вводити дані не тільки з клавіатури, але й за допомогою стілуса.

Об"єм жорсткого диска складає 20ГБ, оперативної пам"яті - 1ГБ. Для захисту інформації комп"ютер оснащений датчиком, що розпізнає відбитки пальців власника. Час роботи від батареї, заявлений виробником, складає близько восьми годин. Вартість новинки складе близько 172 тисяч ієн (1 тисяча 435 доларів США), повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Японія випустила найменший у світі ноутбук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути