Ексклюзиви
пʼятниця, 06 червня 2008 13:19

Японія відновлює двосторонні переговори з КНДР

Японія в суботу відновить двосторонні переговори з Північною Кореєю. Про це, як повідомляє AFP, заявив міністр закордонних справ Японії Масахико Комура. Після дев"ятимісячної перерви країни продовжать обговорення проблеми ліквідації північнокорейської програми виробництва ядерної зброї, а також інших питань.

Переговори між представниками двох країн, за інформацією агентства, пройдуть в суботу і неділю в Пекіні. За словами Комури, як повідомляється на сайті ВВС News, він не чекає якого-небудь прориву від майбутньої зустрічі.

Однією з головних проблем, що ускладнюють відносини двох країн, залишаються викрадання японських громадян Північною Кореєю в 1970-80 роках. Це питання, яке також належить обговорити на переговорах, перешкоджає встановленню між КНДР і Японією дипломатичних відносин.

У 2002 році Північна Корея визнала викрадання 13 японців, п"ятеро з них були повернені на батьківщину. Останні, за словами північнокорейської влади, до цього часу вже померли. КНДР вважає це питання вирішеним, але Токіо вимагає доказів загибелі своїх громадян і припускає, що викрадених було більше.

У свою чергу, Північна Корея вимагає компенсації за 35 років японської колонізації Корейського півострова в першій половині XX століття. Зустріч в суботу і в неділю пройде в рамках шестисторонніх переговорів по відмові КНДР від виробництва ядерної зброї. У них беруть участь КНДР, Південна Корея, США, Японія, Китай та Росія, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Японія відновлює двосторонні переговори з КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути