четвер, 30 жовтня 2008 18:11

Японія виділила $275 мільйонів для порятунку своєї економіки

Прем"єр-міністр Японії Таро Асо повідомив про виділення 27 трильйонів ієн (275 мільйонів доларів) на допомогу країні вибратися з економічного занепаду і пообіцяв розвіяти побоювання щодо глобальної фінансової кризи, пропонуючи кредити малому бізнесу та повертаючи готівку кожному домашньому господарсту.

Таро каже, що японська економіка переживає потрясіння, яке трапляється раз на 100 років, і його уряд докладе всіх зусиль, щоб допомогти країні вибратися з "фінансового лиха".

"Ми розуміємо, що найважливішим є гарантування безпеки середнім господарствам. Метою допомоги є не задоволення одноразової потреби, а сприяння послідовному економічному росту через стабільний внутрішній попит."

Фінансовий пакет включатиме 2 трильйона ієн, що підуть на допомогу домашнім господарствам, тобто кожна родина з 4 чоловік отримає 60.000 ієн.

Асо говорить, що фінансова система Японії стабільна порівняно з фінансовими системами США та Європи, проте застеріг, що світова криза напевно вплине на стан економіки в його країні.

Також прем"єр додав, що, як тільки економіка почне зростати, уряд буде розглядати питання підвищення споживчого податку. На сьогодні він становить 5%.

Опозиція швидко відреагувала на запропонований прем"єром пакет критикою, повідомляє CNN.

Зараз ви читаєте новину «Японія виділила $275 мільйонів для порятунку своєї економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути