пʼятниця, 18 травня 2007 15:20

Японія посилює санкції стосовно Ірану

Токіо вводить додаткові санкції відносно Ірану, повідомив в п"ятницю міністр закордонних справ Японії Таро Асо. У "чорний список" потрапили ще 13 організацій і 15 громадян Ірану.

"Ми будемо і далі співробітничати з світовою спільнотою для мирного вирішення іранської проблеми, - пояснює японський міністр, - і хотіли б істотно вплинути на те, щоб Іран, відповідно до вимог резолюцій ООН зупинив діяльність по збагаченню урану і повернувся за стіл переговорів".

Японський уряд прийняв рішення розширити список згаданих в резолюції ООН осіб і організацій, підозрюваних в причетності до ядерної програми Ірану, чиї активи повинні бути заморожені. За словами члена уряду, Японія внесла до свого списку ще 13 організацій і 15 людей.

Токіо в односторонньому порядку посилює санкції відносно Тегерана вже другий раз з початку 2007 року. Так, в лютому уряд заявив про замороження активів 10 організацій і 12 приватних осіб. Крім того, взимку японська влада схвалила заборону на ввезення будь-яких іранських товарів, які можуть мати відношення до ракетних і атомних технологій; заборона на постачання до Ірану матеріалів, які можуть бути використані в атомній програмі; заборона на в"їзд в країну осіб, причетних до ядерних розробок Ірану.

З грудня 2006 року СБООН двічі посилювала санкції відносно Ірану, вимагаючи припинити роботи по збагаченню урану, проте Тегеран відмовляється зробити це, передає NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Японія посилює санкції стосовно Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути