Ексклюзиви
вівторок, 29 травня 2007 12:35

Японець виніс 9 тонн сміття з Евересту

Японець Кен Ногучі (Ken Noguchi) повернувся з п"ятої за рахунком експедиції на Еверест, зробленої з метою прибирання сміття зі схилів гори, повідомляє ВВС News.

З 2000 року Ногучі водить експедиції, що складаються з японських і непальських альпіністів, прибирати сміття з найвищого піку планети. За ці роки японець зібрав близько дев"яти тонн сміття: жерстяних банок, старих наметів, харчових відходів і старих медикаментів. З останньої експедиції Ногучі приніс близько п"ятисот кілограмів відходів.

Японець збирається організувати в Токіо і Сеулі виставки сміття з Евересту. Таким чином він планує привернути увагу до підтримки чистоти на схилах найвідомішої гори в світі.

Еверест часто називають "найвищим у світі сміттєвим звалищем". За більш ніж 60 років експедицій на схилах гори скупчилося, за підрахунками непальських властей, близько 50 тонн сміття. Нестача кисню і сніг створює додаткові складнощі для вивезення відходів.

Останнім часом власті Непалу перейнялися чистотою Евересту і ввели для альпіністів велику грошову заставу, що повертається їм у тому випадку, якщо вони принесуть назад своє сміття. Цей захід, мабуть, виявився ефективним. Кен Ногучі стверджує, що за останній рік кількість відходів на схилах гори значно зменшилася, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Японець виніс 9 тонн сміття з Евересту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути