вівторок, 05 лютого 2008 14:36

Японці винайшли найдовговічнішу батарейку в світі

Matsushita Electric Industrial, що випускає електроніку під брендом Panasonic, анонсувала нову батарейку Evolta, яка була визнана найдовговічнішою лужною батарейкою в світі і занесена в Книгу рекордів Гіннесу.

Створення найдовговічнішої лужної батарейки в світі стало можливим завдяки новій структурі конструкції, покращеним матеріалам і вдосконаленому виробничому процесу.

За наслідками незалежного офіційного тестування, проведеного під керівництвом Міжнародної електротехнічної комісії в січні 2008 року, нові елементи живлення Panasonic забезпечують мінімум на 20% тривалішу роботу пристроїв в порівнянні з аналогічними лужними батарейками.

Окрім високої тривалості роботи, Evolta відрізняються максимальною універсальністю в застосуванні - їх можна використовувати як в пультах дистанційного керування, оптичних мишках і інших приладах низького споживання енергії, так і в цифровій техніці, Мр3 плеєрах або дитячих іграшках, які вимагають підвищеної потужності. Лінійка батарейок Evolta представлена всіма основними типорозмірами: D, C, AA і AAA.

Термін експлуатації (зберігання) нових елементів живлення Panasonic також перевершує показники, що існують на сьогоднішній день, і складає 10 років, що на декілька років більше за термін придатності лужних батарейок, що випускаються сьогодні.

Новинка з"явиться на японському ринку в квітні 2008 року., повідомляє Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Японці винайшли найдовговічнішу батарейку в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути