Ексклюзиви
неділя, 13 травня 2007 15:10

Японці зможуть вимикати електроприлади за допомогою мобільного

В Японії цього року з"явиться послуга, що дозволяє забудькуватим громадянам вимикати залишене вдома світло, працюючий кондиціонер, телевізор або іншу побутову техніку за допомогою мобільного телефону.

З такою пропозицією виступила енергетична компанія Токіо денрьоку. Як очікується, можливість, перебуваючи в будь-якому місці, стежити за витратою електрики будинку і, отримавши інформацію про працюючі елементи, відключити непотрібні, дозволить економніше витрачати електроенергію і таким чином знизити власні витрати.

На жаль, скористатися послугою зможуть тільки ті, чий будинок обладнаний спеціальною системою централізованого управління електроприладами, яка раз на 15 хвилин збирає дані про поточне споживання електроенергії в квартирі й направляє їх на віддалений сервер. При цьому дані лічильника відразу переводяться в зрозумілішу споживачеві мову грошей - людина відразу дізнається, скільки вона винна постачальникові електрики у цей момент.

Поки централізованою системою обладнано тільки близько ста тисяч будинків і квартир, проте розробник розраховує, що до 2009 року їхнє число зросте до 200 тисяч, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Японці зможуть вимикати електроприлади за допомогою мобільного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути