пʼятниця, 05 вересня 2008 16:38

Японці планують збільшити вироблення енергії в 40 разів

Японське Міністерство у справах навколишнього середовища проведе дослідження по всій країні для того, щоб визначити найбільш відповідні місця для вироблення сонячної енергії. Цей крок міністерство збирається зробити для того, аби Японія знову змогла зайняти місце світового лідера в сфері виробництва сонячної енергії.

Міністерство збирається попросити про виділення близько 810 000 доларів з бюджету 2009 фінансового року для здійснення досліджень.

У 2005 році Японія поступилася місцем лідера в цьому питанні Німеччини після того, як японський уряд скоротив об"єми субсидій.

Під час планованого дослідження міністерство займеться пошуком рівнин в місцях, де багато сонячного світла, і куди можна було б встановити спеціальне устаткування для вироблення сонячної енергії. Міністерство повідомило, що серед можливих місць, де може бути встановлене устаткування, - місця розташування водоочищувальних споруд і ділянки насипної землі.

Японські чиновники ставлять собі за мету збільшити до 2030 року потужності з виробництва сонячної енергії в Японії в 40 разів в порівнянні з нинішніми рівнями, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Японці планують збільшити вироблення енергії в 40 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути