понеділок, 07 квітня 2008 17:31

Японці навчилися передавати запахи по стільниковому зв"язку

Японці навчилися передавати запахи по стільниковому зв"язку
Найбільша телекомунікаційна компанія Японії NTTCommunications в понеділок оголосила про проведення з 10 по 20 квітня випробування нової послуги для мобільних телефонів "Мобільне ароматне спілкування", завдяки якій можна відчувати запахи, що виробляються спеціальним пристроєм  під час розмови, мовиться в заяві компанії.

Під час розмови користувачі нової послуги зможуть посилати один одному на мобільні телефони коди, які передаватимуться на вбудований в телефон пристрій по "виробництву" запахів і створювати пахощі у співбесідника.

Дані про запахи "закачуватимуться" в телефон з інтернету і за допомогою інфрачервоного порту записуватися на інформаційний носій "ароматного" пристрою.

Послуга "Ароматне спілкування" для комп"ютерів, що надається NTT, використовується в Японії з 2005 року.

У комп"ютери користувачів через глобальну мережу поступають дані про запахи, а в спеціальний пристрій встановлюються картріджи з так званими базовими ароматами. Пристрій представляється собою коробочку шириною 30 см, усередині якого знаходяться 32 картріджи з різними запашними речовинами. При їх змішуванні може утворюватися величезний спектр запахів, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Японці навчилися передавати запахи по стільниковому зв"язку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути