пʼятниця, 08 лютого 2008 16:55

Анжеліну Джолі в Іраку нагодували солдатською кашею (ФОТО)
6

Голлівудська актриса Анжеліна Джолі, яка прибула до Іраку 7 лютого як посол доброї волі ООН, щоб привернути увагу до проблеми іракських біженців і вимушених переселенців, поки привертає до себе увагу американських військовослужбовців.

В четвер Джолі пообідала з американськими військовими на одній з американських військових баз, де вона зустрілася з командувачем силами США в Іраку генералом Девідом Петреусом. Коли прийшов час обіду, знаменитість, на здивування присутніх солдатів, разом зі всіма встала в чергу, а потім приєдналася до загального столу зі своєю порцією солдатської каші.

Ввечері того ж дня Джолі прийняв прем"єр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі. В ході бесіди він розповів, як в країні здійснюється план по наведенню порядку і відновленню безпеки. В той же час стало відомо, що Верховний комісаріат ООН планує витратити на допомогу біженцям 261 мільйон доларів. В Іраку вже працює 350 співробітників організації.

В Іраку актриса має намір зустрітися і з самими біженцями, постраждалими в результаті конфлікту в Іраку. За словами Джолі, в країні більше двох мільйонів біженців, і майже 60% з них - діти до 12 років. Своє завдання Джолі бачить в розробці скоординованого плану допомоги іракцям, які були вимушені через війну покинути рідні краї. Правда, після прибуття вона визнала, що до цих пір не існує чіткого і ясного плану дій в цьому напрямку.

За даними Управління верховного комісара у справах біженців ООН, більше 4,2 млн іракців були вимушені залишити свої будинки після початку військової операції в Іраку. З них 2 млн чоловік переселилися в сусідні Сірію, Йорданію та Ліван.

Це вже не перший візит Анджеліни Джолі до Іраку як посла ООН. Минулого разу вона відвідала цю країну в серпні минулого року. Джолі є послом доброї волі ООН з 2001 року. Всього за час своєї роботи в цій організації вона відвідала більше 20 країн, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Анжеліну Джолі в Іраку нагодували солдатською кашею (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути