Ексклюзиви
пʼятниця, 23 березня 2007 08:26

Янтрарну церкву будують на Луганщині

У селі Дмитрівка Новоайдарського району, де живе всього 800 чоловік, майбутня святиня стане місцем поклоніння православних віруючих.

І хоча зараз ще не закінчили оздоблювальні роботи, а з янтарю тільки одна ікона, автор ідеї і настоятель – Микола Іщенко - не сумнівається, що вже через два роки увесь храм буде сяяти янтарем.

Дмитріїєвський храм вже побудували. Але робіт по його внутрішньому облаштуванню ще і не починали. До Великодня повісять дзвони, в церкву перенесуть і ікону, інкрустовану янтарем. Тоді вперше тут правитимуть службу.

У народі говорять, що прикраси з янтарю самі по собі мають цілющі властивості. Якщо ж їх розмістити в храмі, то збільшать свою цілющу властивість удвічі.

Настоятель храму Пантелеймона Цілителя Микола Іщенко говорить, що храм не буде зразком царської розкоші, а ось янтарем його декорують.

Храм та ікони прикрасять янтарем через два роки. З часом настоятель Микола Іщенко мріє побудувати тут кадетський козачий корпус і притулок для дітей-сиріт. Місцеві жителі вірять: коли відновлять церкву - відродиться і їх село, в якому сьогодні тільки 800 жителів, передає НТН.

Зараз ви читаєте новину «Янтрарну церкву будують на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути