середа, 26 березня 2008 15:34

Антимонопольний комітет порушив справу проти "Фуршету", "Великої кишені" та Fozzi

Антимонопольний комітет України (АМКУ) порушив справу проти торгівельних мереж "Фуршет", "Велика кишеня" та Fozzi ("Сільпо", "Фора", "Дніпрянка", "БуміМаркет") за ознаками зловживання монопольним становищем на ринку роздрібної реалізації продовольчих товарів в м. Києві. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив перший заступник голови АМКУ Олександр Мельниченко.

За його словами, справа порушена АМКУ у зв"язку із зростанням цін на продовольчі товари. Зокрема, попереднє розслідування встановило, що ці три мережі займають більше 50% ринку мереж роздрібної торгівлі, тобто, це так звана колективна монополія.

АМКУ має намір встановити, чи наявні ознаки зловживання домінантним становищем. За словами Мельниченка, попередній аналіз показав, що зазначені супермаркети укладали з постачальниками продовольчих товарів договори, які мають ознаки дискримінації.

Зокрема, надавались консультаційні, маркетингові та інші платні послуги, за які стягували непомірну плату. При цьому вартість таких послуг для кожного постачальника була різною. Також для постачальників застосовувалися різні строки відстрочки платежу за наданий товар, які коливалися від 10 до 60 днів, а в окремих випадках до 90 днів.

За інформацією Мельниченка, штраф може становити до 10% річної виручки мережі, пише РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Антимонопольний комітет порушив справу проти "Фуршету", "Великої кишені" та Fozzi». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути