Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2007 16:53

Англіканська церква вимагає заборонити вінчання геїв

Лідери Англіканської церкви поставили вимогу перед духівництвом Сполучених Штатів припинити вінчання гей-пар, а також заборонити посвячення в сан представників секс-меншин. У заяві, що стосується геїв, також говориться, що всім членам Єпископальної церкви США, які виступають проти гомосексуалізму, повинні дозволити перейти в інші церковні організації. Для контролю за дотриманням цієї умови створили спеціальну комісію.

Свої вимоги англіканські архієпископи сформулювали після ряду обговорень в Танзанії. У документі, який надійшов в Раду єпископів, говориться, що церква має ухвалити чітко сформульовані заборони, які стосуються геїв. У разі невиконання викладених умов відносини між Англіканською церквою і Єпископальною церквою США будуть "в кращому разі просто зіпсовані".

Американські єпископи повинні відповісти на ультиматум до 30 вересня 2007 року.

Конфлікт між Англіканською церквою і духівництвом США почався після того, як єпископом штату Нью-Гемпшир став гомосексуаліст Джин Робінсон. Прихожани і священнослужителі, які дотримуються консервативних поглядів, обурились через це. Більш ліберальні віруючі вважають, що християнське вчення про справедливість і терпіння важливіше забобонів, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Англіканська церква вимагає заборонити вінчання геїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути