середа, 19 березня 2008 16:39

Англійська Королева і її чоловік не надаватимуть свідчень в суді у справі про загибель Діани

Британський суд відхилив пропозицію допитати королеву Великобританії Єлизавету II і герцога Единбурзького як свідків у справі про загибель принцеси Уельської. Суд підтримав рішення лорда Скотта Бейкера, головуючого на цьому процесі, про недоцільність залучення до цього судового розслідування Королеви і її чоловіка. 7 березня Бейкер заявив, що залучення вказаних персон до надання свідчень просто не принесе процесу ніякої користі.

Участі в процесі британської королівського подружжя наполегливо добивався батько загиблого разом з принцесою Діаною Доді аль-Фаєда. Ініціатор даного судового розслідування єгипетський мільярдер Мохаммед аль-Фаєд переконаний в тому, що леді Ді і його син, загиблі в автокатастрофі в Парижі 31 серпня 1997 року, стали жертвами змови, організованої британськими спецслужбами за вказівкою герцога Единбурзького. Цим своїм припущенням, що до цих пір не отримало жодного підтвердження, він і обґрунтовував необхідність виклику на процес Королеви і її чоловіка.

Відмова суду означає, що ніяких нових свідків до цього розслідування притягуватися не будуть, а сам процес, початий близько п"яти місяців тому, ймовірно, завершиться вже в квітні, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Англійська Королева і її чоловік не надаватимуть свідчень в суді у справі про загибель Діани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути