субота, 05 липня 2008 11:11

Аналіз на СНІД в Україні може стати обов"язковим

Аналіз на СНІД в Україні може стати обов"язковим

Міністр охорони здоров"я Василь Князевич заявив про необхідність віднести аналіз на ВІЛ/СНІД до загальнообов"язкових. Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

За словами міністра, незважаючи на принципи демократії, подібні заходи за епідемії СНІДу в Україні є необхідними.

Також Князевич додав, що уряд ухвалив програму боротьби з ВІЛ/СНІД на 2009-2013 роки. Програмою планується впровадити контроль над фондами з боротьби із хворобою, оскільки вони часто створюються з метою відмивання коштів, а не лікування.

В квітні цього року в ООН заявили, що епідемія СНІДу в Україні є найбільш загрозливою в Європі, її поширеність серед дорослого населення складає, за оцінними даними, більше 1,63%. На кінець 2007 року було зареєстровано більше 122 тисяч випадків ВІЛ-інфекції з початку епідемії в 1987 році, включаючи більше 22 тисяч випадків СНІДУ і більше 12 тисяч 490 людей, які померли від СНІДУ.

21 березня президент України Віктор Ющенко створив Координаційну раду з проблем ВІЛ/СНІДу, туберкульозу і наркоманії, завданням якої буде розробка пропозицій щодо здійснення органами виконавчої влади ефективних дій, які буде спрямовано на зниження темпів розповсюдження ВІЛ-інфекції, наркоманії, захворюваності на СНІД і туберкульоз.

20 лютого 2008 року в Києві стартував спільний проект СНІД-фонду Елтона Джона і Фонду Олени Франчук АНТИСНІД - Поліпшення життя ВІЛ-позитивних дітей та їхніх родин, метою якого є підтримка і соціальна допомога ВІЛ-позитивним дітям.

За даними Червоного Хреста, щодня 7 тисяч людей у світі заражаються ВІЛ, 2,1 млн людей померли від хвороби в 2007 році, а ще 33 млн людей у світі живуть зі СНІДом, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Аналіз на СНІД в Україні може стати обов"язковим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути