середа, 28 травня 2008 14:41

Американського пацієнта вилікували електрошоковою зброєю

У пацієнта лікарні Хартфорда в штаті Коннектикут, що страждав аритмією, відновився нормальний серцевий ритм після того, як охорона застосувала до нього електрошок, повідомляє Sciencenews. Борці із застосуванням тазерів вважають цей випадок, описаний в AnnalsofEmergencyMedicine, підтвердженням небезпеки цієї зброї.

28-річний американець в спробі сховатися від поліції провів 40 хвилин в холодній воді озера. Коли поліція у результаті затримала його і доставила в лікарню, температура тіла постраждалого складала 31,6 градуса Цельсія, а серцевий ритм прискорився до 150 ударів на хвилину. ЕКГ звила фібріляцію передсердя, більше відому як миготлива аритмія.

За словами лікаря Кайла Річардса (KyleRichards), під час огляду пацієнт спочатку поводився спокійно, але незабаром збудився і почав загрожувати медичному персоналу. Лікар покинув кабінет, а пацієнт отримав розряд струму з тазера в грудну клітку від прибулих охоронців.

Оскільки розряд був больовим, а не знерухомлюючим, пацієнт залишився в свідомості. Знята після цього повторна ЕКГ показала, що у нього відновився нормальний серцевий ритм. Річардс не виключає, що це може бути простим збігом, але не сумнівається, що тазери можуть впливати на електричну систему серця, відповідальну за ритм його скорочень. Підтвердження цьому були отримані раніше в експериментах на свинях.

Цей випадок - перший, коли дія електрошокової зброї принесла користь здоров"ю. За даними AmnestyInternational - міжнародній організації, що займається питаннями дотримання прав людини, - починаючи з 2001 року в Північній Америці 290 чоловік загинуло через застосування цієї зброї. TASERInternational, Inc. - американський розробник і виробник електрошокової зброї - заперечує всі випадки смерті, безпосередньо зв"язані із застосуванням тазерів. Національний інститут юстиції США проводить дослідження із цього приводу, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Американського пацієнта вилікували електрошоковою зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути