Ексклюзиви
пʼятниця, 19 вересня 2008 15:15

Американський космічний турист заплатить за політ $30 млн (ФОТО)
6

Шостий космічний турист Річард Герріотт тренується до польоту, який має відбутись 12 жовтня, разом з космонавтами Майком Фінке і  Юрієм Лончаковим.  Щоб пробути десять днів на МКС, Герріотт заплатить 30 мільйонів доларів. ФОТО: REUTERS, 19 вересня 2008 року

За словами розробника комп"ютерних ігор і сина космонавта Оуена Герріотта, він мріяв полетіти в космос з дитинства. Герріотт-старший стежитиме за польотом сина з Центру управління польотами в підмосковному Зоряному містечку. Син і батько Герріотти мають намір спілкуватися по любительському радіо, яке Оуен вперше використовував під час свого польоту в 1983 році.

На МКС Герріотт займеться реалізацією запущеного ним комерційного проекту. До 23 травня 2008 він приймав замовлення на знімки з космосу. Бажаючі повинні були вказати широту і довготу того місця, яке вони хочуть бачити на знімку. Всього Герріотт має намір зробити 200 знімків з ілюмінатора МКС. Ціна кожної фотографії склала 500 доларів.

З орбіти Герріот має намір дати серію інтерактивних уроків, під час яких проведе декілька фізичних експериментів в умовах невагомості і розповість про свою підготовку. Крім того, шостий космічний турист привезе на МКС цифровий носій, на якому записані головні досягнення людства.

Герріотт повинен полетіти на МКС 12 жовтня 2008 року на кораблі "Союз". Разом з ним на космічну станцію відправляться американець Майк Фінке (MikeFincke) і росіянин Юрій Лончаков.

Річард Герріотт заявив, що майбутній політ "з"їсть" майже весь його статок, повідомляє AssociatedPress.
Зараз ви читаєте новину «Американський космічний турист заплатить за політ $30 млн (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути