понеділок, 04 грудня 2017 20:47

Американський біотехнолог розповів про тренди генної інженерії українським підліткам
4

Україну відвідав відомий американський вчений-біотехнолог, професор університету Джорджії Уейн Перрот. Багато років вчений займається розробками в області генної інженерії рослин і веде просвітницьку роботу в сфері розвитку біотехнологій. Зокрема, команда вченого відзначилася "зломом" генетичного коду чотирилистої конюшини.

В Україні Перрот приїхав для консультацій та обміну досвідом біорозробок. Також вчений взяв участь в презентації благодійного проекту ЛакіБукс, присвяченій майбутньому виходу першої української книги для підлітків в жанрі нон-фікшн про біотехнології "Літо довжиною в ДНК".

Проект ЛакіБукс став спільною ініціативою IT-компанії Lucky Labs і благодійного фонду "Я Майбутнє України". Його мета - видання і розповсюдження україномовної науково-популярної літератури для популяризації науки серед школярів.

На презентації в Дитячій Бібліотеці на Подолі Уейн Перрот розповів київським школярам про те, що таке ГМО, як розвиваються технології розробки і виробництва генномодифікованих продуктів і яку роль біотехнології грають в сучасному житті.

"Зараз біотехнології активно використовуються у всіх сферах життя. Молодих людей цікавить харчова промисловість і медицина. Менше - сільське господарство, тому що молодь дуже мало знає про сільське господарство. У США діти думають, що їжа береться з супермаркету. І якщо вони не знають нічого про сільське господарство, то яка кар'єра в сільському господарстві їх може цікавити?", - каже Уейн Перрот.

Професор каже, що частка модифікованих продуктів на ринку постійно збільшується, хоча люди досі стороняться ГМО.

"В США близько 80% рослинної продукції - ГМО. Мікроорганізми використовуються у всьому світі. Наприклад, якщо Україна імпортує продукти, до складу яких входить кукурудза або соя, то це 100% модифікований продукт, - розповідає американський вчений, - Але більшість людей нічого не знає про ГМО. Знають тільки те, що від нього треба триматися подалі. Хоча насправді є досить багато інформації по темі".

Поміж тим професор був приємно здивований обізнаністю українських підлітків, що прийшли на зустріч.

"В їхньому віці ще можна щось вивчити. Дорослій людині набагато складніше дається розуміння незнайомих речей. Хоча сьогодні я не очікував, що діти будуть жваво відповідати на питання і брати участь в дискусії. Вони набагато краще обізнані з даної теми, ніж я очікував. І це дуже добре", - каже Перрот.

Більш детальне інтерв'ю про біотехнології з професором Уейном Перротом можна подивитись на сайті ЛакіБукс.

Зараз ви читаєте новину «Американський біотехнолог розповів про тренди генної інженерії українським підліткам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути