середа, 13 лютого 2008 10:18

Американські сценаристи проголосували за припинення страйку

Члени Гільдії сценаристів Голлівуду висловилися за припинення страйку, що тривав більше трьох місяців. Такі обнародувані профоб"єднанням результати голосування, що відбулося у вівторок в Нью-Йорку і Лос-Анджелесі.

Близько 12 тисяч членів Гільдії на Атлантичному і Тихоокеанському узбережжі США визнали задовільним проект контракту з голлівудськими кіностудіями, який був розроблений сторонами в ході закритих консультацій.

Новий трирічний контракт між Гільдією сценаристів і Асоціацією продюсерів кіно- і телефільмів США буде підписаний після врегулювання ряду незначних розбіжностей, відзначили в організації драматургів. На це може піти від декількох днів до кількох тижнів.

Проте, формальне завершення страйку означає, що багатьом із учасників акту доведеться вийти на роботу вже сьогодні. Це дозволить студіям врятувати телевізійний сезон серіалів, а Американській кіноакадемії - без проблем провести 80-ту ювілейну церемонію вручення "Оскара", яка призначена на 24 лютого, відзначають аналітики.

Страйк сценаристів, що тривав більше 3 місяців, обійшовся драматургам в десятки млн доларів у вигляді недоотриманих гонорарів, втрати студій обчислюються сотнями млн доларів, а загальні збитки практично сягли мільярда доларів. Перший за 20 років страйк сценаристів розпочався 5 листопада минулого року після закінчення терміну попереднього трирічного контракту.

Трудовий конфлікт виник навколо розподілу з кіностудіями комісійних виплат від випуску фільмів, телефільмів і серіалів на новітніх носіях або за допомогою високотехнологічних засобів зв"язку.

Напередодні стало відомо, що сценаристи вже повернулися до роботи над такими успішними телевізійними проектами, як "Анатомія Грей", "Відчайдушні домогосподарки" і "Офіс". Крім того, сталися зміни в створенні сценарію до церемонії вручення премії "Оскар", яка повинна відбутися 24 лютого, передає ИТАР-ТАСС.
Зараз ви читаєте новину «Американські сценаристи проголосували за припинення страйку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути