Ексклюзиви
четвер, 06 березня 2008 11:48

Американські лікарі одержали дозвіл на пересадку обличчя

Розташований в Бостоні Brigham & Women`s Hospital одержав першу з США ліцензію на операції по трансплантації обличчя.

Госпіталь заявив, що пересадка донорського обличчя проводитиметься лише у випадках невідновних лицевих травм, поранень, включаючи опіки, а також в зв`язку з раком шкіри.

Британські медики - команда лікарів під керівництвом професора Пітера Батлера - одержали подібний дозвіл у жовтні 2006 року від комітету з етики Королівської вільної лікарні в Лондоні.

Вперше пересадка трансплантантів на обличчі - носа, губ і підборіддя - була зроблена у Франції в 2005 році 38-річній Ізабеллі Донорі, обличчя якої згриз її власний лабрадор. Частини обличчя були пересаджені від жінки, у якої констатували загибель мозку в результаті суїциду.

Керівництво госпіталю вважає, що трансплантація обличчя не може стати масовим явищем, оскільки на підбір і донора і реципієнта може тривати місяці, а то й роки.

Бостон Brigham & Women`s Hospital нараховує майже 200-річну історію. Він першим у світі застосував анестезію під час пологів у 1847 році, першим провів трансплантацію нирки від одного близнюка іншому в 1954 році і зробив пересадку серця в 1984 році, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Американські лікарі одержали дозвіл на пересадку обличчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути