четвер, 01 листопада 2007 15:18

Американські християни-гомофоби оштрафовані на $10,9 млн.

Прихожани однієї з церков в США, які пікетували похорони загиблих в Іраку солдатів, стверджуючи, що їх смерть - божа кара за терпимість громадян США до гомосексуалізму, оштрафовані судом на 10,9 мільйона доларів.

Батько морського піхотинця Меттью Снайдера, убитого в Іраку в березні 2006 року, подав на християн-гомофобів до суду після того, як вони заявилися на похорони його сина з плакатами "Спасибі, Боже, за загиблих солдатів" і "Тобі дорога в пекло!".

Суд ухвалив, що прихожани і троє керівників церкви, розташованої в місті Топека, штат Канзас, повинні заплатити 2,9 мільйона доларів компенсації і ще 8 мільйонів за втручання в особисте життя і спричинення морального збитку.

Присяжні не прийняли до уваги аргументи адвоката християн-фундаменталістів, який заявляв, що навіть штраф в 2,9 мільйона у багато разів перевищує дохід його підзахисних, збанкротить і фінансово знищить їх.

Самі члени церкви, очолюваної преподобним Фредом Фелпсом за прізвиськом "Бог ненавидить педиків", заявили, що вирок є утиском їхнього права на свободу слова. Вони вислухали вирок з презирливими усмішками, після чого Фелпс заявив, що апеляційний суд в одну хвилину відмінить цей "дурний вердикт", передає ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «Американські християни-гомофоби оштрафовані на $10,9 млн.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути