Ексклюзиви
пʼятниця, 10 жовтня 2008 08:53

Американська родина заплатить більше $200 млн за спам

Американська родина заплатить більше $200 млн за спам

Окружний суддя Айови Джон Джарві в кінці вересня вирішив оштрафувати подружжя Генрі Переса і Сюзану Барток зі штату Арізона на 236 мільйонів доларів за спам.

Подружжя було співвласниками компанії AMPDollarSavings і використовувало для розсилки програму "BulkMailing 4 Dummies" ("Масові розсилки для чайників") з базою на 2,8 мільйонів адрес e-mail. В основному вони розсилали пропозиції рефінансуванню іпотечних заборгованостей.

Серед поштових адрес виявилися і адреси невеликого провайдера CIS, що має всього п"ять тисяч клієнтів. До 2003 року CIS отримував по 500 мільйонів спамерських листів на день.

Власникові CIS, Роберту Крамеру, доводилося витрачати на вирішення пов"язаних зі спамом питань по 60 годин на тиждень. Провайдер був вимушений виділити три сервери тільки під обробку спам-повідомлень.

Врешті-решт Роберт Крамер найняв юриста, який провів моніторинг декількох десятків адрес e-mail, а потім спробував скористатися послугою з рефінансування і через іпотечного брокера дізнався про існування AMPDollarSavings.

Генрі Перес і Сюзана Барток заперечують, що мали яке-небудь відношення до розсилки спаму, але надали лише малу частину потрібних для підтвердження їхніх слів документів.

Суддя в ухвалі написав, що суд не вірить подружжю, оскільки вони заявляють, що ненавмисно знищили всі записи про компанію перед початком процесу, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Американська родина заплатить більше $200 млн за спам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути