пʼятниця, 20 червня 2008 16:43

Американська кіноакадемія змінила правила відбору фільмів на "Оскар"

Американська кіноакадемія змінила правила відбору фільмів на "Оскар"
Цього року набувають чинності два нових правила, що стосуються премій Американської академії кінематографічних мистецтв і наук. Вони торкнуться категорій "Кращий іноземний фільм" і "Кращий саундтрек до фільму", передає Reuters.

2 роки поспіль на "Оскар" номінували по 3 пісні з одного фільму: у 2006 - "Дівчата мрії", в 2007 - "Зачарована". У результаті, статуетку не отримав ні один, ні другий мюзикл. Згідно нових правил кількість дозволених треків з одного фільму буде скорочена до двох.

Інше правило стосується категорії "Кращий іноземний фільм". Цього року румунська стрічка "4 місяці, 3 тижні і 2 дні" і французька "Персеполіс" навіть не були номіновані на "Оскар", а потім отримали нагороди на інших кінофестивалях.

Щоб подібної помилки не повторилося, буде створений спеціальний комітет, який отримає право додавати до шорт-листа з шести стрічок ще по три картини. З цієї дев"ятки компетентна комісія відбиратиме фінальну п"ятірку.

Номінації на премії "Оскар" будуть оголошені 22 січня 2009 року, а лауреати стануть відомі 22 лютого, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Американська кіноакадемія змінила правила відбору фільмів на "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути