субота, 07 червня 2008 18:44

Американська газета назвала Барака Обаму Усамою бен Ладеном

Видавець газети "Detroit News" Джонатан Уолман вибачився перед Бараком Обамою за те, що в номері, що вийшов в п"ятницю, кандидат у президенти США був названий "Усамою" (Osama) через "пильність" програми автоматичної перевірки орфографії, яка замінила букву "b" в прізвищі сенатора-демократа на "s", передає РИА "Новости".

У п"ятницю вранці Detroit News здивував американців статтею під заголовком "Клінтон і Усама зустрічаються для обговорення об"єднання".

Проте, як виявилось, переговори сенатора і лідера терористів Усами бен Ладена виявилися уявними: Барак Обама став жертвою орфографічний помилки. Як повідомив редактор-видавець газети, при автоматичній перевірці орфографії буква "b" в прізвищі сенатора-демократа змінилася на "s", що і призвело до казусу.

За словами Уолмана, помилка була виявлена і усунена через 20 хвилин після початку публікації, проте 45 тисяч номерів газети зі скандальним заголовком все-таки вийшли в світ.

Видавець відразу ж звернувся з вибаченнями в передвиборний штат Обами - вибачення були "люб"язно" прийняті.

Виправлення буде опубліковано в суботу.

Лідер президентської гонки у демократів вже не вперше потрапляє в подібну ситуацію. Зокрема, в лютому телеканал NBC під час розповіді про передвиборну кампанію замість фотографії кандидата продемонстрував фотографію терориста N1, а раніше подібну помилку допустили співробітники телеканалу CNN.

Нагадаємо, Обама набрав необхідну кількість голосів делегатів, які на з"їзді Демократичної партії в серпні висуватимуть кандидата від партії на посаду президента США. Для номінації необхідно заручитися підтримкою 2118 делегатів; на сьогоднішній день Обаму підтримують 2154 делегати, Хіларі Клінтон - 1919, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Американська газета назвала Барака Обаму Усамою бен Ладеном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути