вівторок, 30 вересня 2008 13:02

Американська армія отримає мікрохвильову зброю

Дослідницька лабораторія ВПС США завершила комплексну програму оцінки дії на організм людини мікрохвильової системи ADS (Active Denial System), призначеної для тимчасової нейтралізації живої сили супротивника. Про це повідомляє Spacewar.

Проведені дослідження підтвердили нелетальний характер випромінювання і його безпеку для здоров"я за рівня потужності, достатньому для досягнення необхідного ефекту. Зокрема, було встановлено, що застосування системи ADS не викликає ракових захворювань і не наносить шкоди репродуктивній функції. Дослідники також визначили порогові значення потужності, безпечні для шкіри та очей.

Принцип дії системи ADS заснований на тому, що випромінювані мікрохвилі частотою 95 гігагерців проникають в шкірний покрив людини на глибину 0,4 міліметра і нагрівають воду в клітинах та міжклітинному просторі, що спричиняє гострий біль, за характером схожий на відчуття під час опіку.

Планується, що система ADS поступить на озброєння в декількох версіях, зокрема наземного, повітряного та надводного базування. Радіус її дії досягатиме 750 метрів.

Окрім цього компанія Raytheon розробила зменшену версію ADS, що отримала назву Silent Guardian. Дальність її дії перевищує 250 метрів, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Американська армія отримає мікрохвильову зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути