четвер, 12 лютого 2009 16:02

Американець знайшов скарб за допомогою Google Earth

Американець знайшов скарб за допомогою Google Earth
Музикант з Лос-Анджелеса Натан Сміт (Nathan Smith) стверджує, що сервіс Google Earth допоміг йому знайти іспанський корабель зі скарбами, що затонув біля міста Корпус-Крісті в 1822 році, повідомляє Fox News.

За словами Сміта, скарби через інтернет він почав шукати після прочитання книги "Загублені скарби в американській історії". Приїхавши до болота, на дні якого, як він вважає, і лежить баркентина, Сміт почав досліджувати його за допомогою металошукача. Прилад показав, що на цьому місці є золото і срібло.

Тим часом, власник землі, де нібито знаходяться скарби, заборонив Сміту проводити розкопки. Адвокат землевласника Рон Вокер (Ron Walker) назвав образливим то, что хтось "може зайти на Google Earth, подивитися на карту, побачити корабель і заявити, що він хоче розкопати чиєсь майно". "У них немає доказів", - додав адвокат.

Навіть якщо Сміт щось знайде, його чекають нові судові розгляди

Судові слухання по цій справі почалися в Х"юстоні в грудні 2008 року. Федеральний суддя планує винести по ньому рішення в березні.

Тим не менше, навіть якщо суд дозволить Сміту розкопки і він що-небудь знайде, йому доведеться брати участь у нових судових розглядах. Так, зараз свою скаргу готує влада штату Техас, на території якого нібито знаходиться затонулий корабель. Крім того, досвід у відстоюванні своїх прав на затонулі скарби має і уряд Іспанії.
Зараз ви читаєте новину «Американець знайшов скарб за допомогою Google Earth». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути