четвер, 05 липня 2007 17:19

Американець винайшов систему опалювання на горілці

Американець Ларрі Вайнгартен (Larry Weingarten) винайшов для свого будинку в Каліфорнії систему опалювання на суміші горілки і води, повідомляє видання The New York Times. 53-річний Вайнгартен, експерт з водонагрівальних приладів, закінчив реконструкцію своєї триповерхової резиденції в 2006 році.

Роботи обійшлися власникові в 180 тисяч доларів. Тепло в будинку забезпечує суміш горілки і води, яка за допомогою помп, що працюють на сонячній енергії, пропускається через систему труб, нагрівається сонячними панелями і потім поступає в підвал, де нагріває бак з водою на 3,8 кубометра. Фотоелементи на даху виробляють електроенергію (кожна по 105 ватів), яка вистачає для освітлення, роботи комп"ютера і іншої побутової техніки.

Сучасні матеріали допомагають понизити витрати на обслуговування будинку і його ремонт. Наприклад, будинок обшитий не деревом, як може показатися, а спеціально розробленим вогнетривким матеріалом під назвою HardiShake з суміші целюлози і цементу. Оскільки матеріал дозволяє не фарбувати будинок (що потрібно робити кожні десять років), Вайнгартен економить на цьому від 14 до 18 тисяч доларів.

Пол також покритий не деревом, а спеціальним матеріалом Trex, зробленого з відновленого дерева і пластика. Хоча він обходиться майже в два рази дорожче за червоне дерево, матеріал не тріскається і добре витримує негоду і перепад температур.

Це не перший приклад будинку, для якого ресурси виробляються натуральним способом. Наприклад, американські проектувальники Метью Коатс (Matthew Coates) і Тім Мелдрам (Tim Meldrum) розробили ідею будівлі, яка отримує необхідну електроенергію з шпинату, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Американець винайшов систему опалювання на горілці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути