пʼятниця, 27 червня 2008 18:16

Американець вимагає 180 мільйонів євро за чотири слова

Маловідомий американський актор вимагає від телекомпаній Франції 180 мільйонів євро за несанкціоноване використання в рекламі рису UncleBen"s його голосу, повідомило агентство AFP в п"ятницю, 27 червня.

63-річний Рендал Гаррет подав апеляцію до Версальського суду на вирішення нижчестоячого французького суду від 1998 року. Суд першої інстанції відхилив позов Гаррета до чотирьох телекомпаній Франції, які транслювали рекламні ролики із записом його голосу.

За словами актора, в 1995 році йому заплатили 985 доларів готівкою за запис фрази французькою мовою "C"est toujours un succes" (Успіх завжди) для телевізійний реклами рису UncleBen"s. Низький голос Рендала Гаррета підходив до бренду "дядечка Бенса".

Пізніше актор з"ясував, що реклама рису постійно крутилася під час 29 спортивних трансляцій в період з 1995 по 1997 рік. Адвокат Гаррета обгрунтував гігантську суму позову (285 мільйонів доларів США) тим, що 20-секундний рекламний телеролик у Франції коштує, в середньому, від 15 до 75 тисяч євро.

Тим часом у вирішенні суду 1998 року вказано, що оскільки Рендал Гаррет брав участь тільки в озвучуванні ролика UncleBen"s, а не працював як актор в кадрі, то претендувати на додаткову винагороду він не має права, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Американець вимагає 180 мільйонів євро за чотири слова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути