Ексклюзиви
середа, 10 жовтня 2007 11:56

Американець спробував обміняти в супермаркеті купюру в мільйон доларів

У США поліція затримала чоловіка, який намагався розміняти в супермаркеті банкноту вартістю в 1 мільйон доларів. У місті Піттсбург шахрай спробував розміняти банкноту на касі, проте коли службовець магазина Giant Eagle конфіскував її, чоловік "наче сказився" і розбив касовий апарат, повідомляє Associated Press. Поліцейським, що з"явилися на місце події, чоловік відмовився назвати своє ім"я. А документів, які б засвідчували його особу, при шахраєві не виявилося.

Наразі аферист знаходиться у в"язниці округу Алледжені (штат Пенсільванія).

До речі, з 1969 року найкрупнішою купюрою, яка знаходиться у вільному обігові, є банкнота вартістю 100 доларів. Також платоспроможними залишаються банкноти, випущені обмеженим тиражем, що мають номінал 500, тисяча, 5 тисяч і 10 тисяч доларів. Такі купюри друкувалися до 1937 року, а в даний час їх приймають в Казначействі або Федеральному резервному банку.

У поліції вважають, що свого роду прототипом для виготовлення фальшивки в мільйон доларів послужила релігійна брошура, надрукована в 2006 році. У ній президент США Гровер Клівленд, що жив у XIX столітті, зображався якраз на купюрі вартістю в мільйон доларів, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Американець спробував обміняти в супермаркеті купюру в мільйон доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути