середа, 25 лютого 2009 17:09

Американцям заборонили тримати вдома приматів

Американцям заборонили тримати вдома приматів
Палата представників конгресу США у вівторок після трагічного інциденту з шимпанзе, який наніс важкі травми 55-річній жінці, ухвалила законопроект, що забороняє тримати приматів в домашніх умовах.

Американським парламентаріям довелося звернутися до цієї проблеми після того, як тиждень тому шимпанзе за кличкою Тревіс, який проживав в одній з сімей в місті Стемфорд (штат Коннектикут), напав на жінку, яка прийшла в гості, і наніс їй важкі травми обличчя. Прибулі на місце інциденту поліцейські були вимушені застрелити мавпу. При цьому американські ЗМІ повідомляли, що Тревіс, який був однією з визначних пам"яток міста, був привчений ходити в туалет, умиватися і чистити зуби. Він їв за одним столом з сім"єю, умів входити в комп"ютер, щоб подивитися картинки, і користувався телевізором за допомогою дистанційного пульта.

У вівторок за ухвалення закону про безпечне утримання приматів, які знаходяться в неволі, проголосували 323 законодавці. Проти виступили 95 депутатів.

"Трагічна подія в Коннектикуті показує нам, що необхідний розумний закон, що забезпечує добробут людей і тварин", - заявив один з ініціаторів законопроекту конгресмен з Орегону Ерл Блюменауер. Передбачається, що в найближчому часі закон буде розглянутий у верхній палаті американського конгресу.

За матеріалами РИА "Новости", Известия

Зараз ви читаєте новину «Американцям заборонили тримати вдома приматів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути