Ексклюзиви
пʼятниця, 27 липня 2007 19:22

Американцям почали вшивати мікрочіпи для стеження

Американська компанія, що створює устаткування для прихованого спостереження, як експеримент імплантувала мікрочіпи в передпліччі два своїх співробітників.

Метою імплантації був не науковий інтерес, а можливість обмежити доступ цих людей в приміщення, де зберігається секретна інформація. У цьому сенсі картки-проходки і кодові замки - вчорашній день в порівнянні з можливістю сканування сітківки ока і мікрочіпом. Тому керівництво компанії і запропонувало двом співробітникам добровільно здійснити їх план.

Інформація про це просочилася в ЗМІ і викликала масу суперечок, оскільки це перший в світовій практиці випадок імплантації пристрою що дозволяє встановити особу людини і постійно відстежувати його місцезнаходження. Американські захисники прав людини упевнені, що розповсюдження нової технології здатне зруйнувати приватне життя громадян.

Імплантація сканера в людський організм стала причиною для гострої полеміки законодавців відразу декількох штатів США, зокрема Каліфорнії та Техасу. А в таких штатах як Вісконсін і Північна Дакота якийсь час назад був прийнятий закон, згідно якому насильницька імплантація мікрочіпів в людське тіло заборонена, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Американцям почали вшивати мікрочіпи для стеження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути