Ексклюзиви
пʼятниця, 17 грудня 2010 11:19

Американців почали страчувати снодійним для присипляння тварин

Американців почали страчувати снодійним для присипляння тварин

В американському штаті Оклахома в четвер відбулася перша в історії країни страта злочинця за допомогою ін'єкції препарату, що включає снодійне пентобарбітал, який зазвичай використовується для усипляння тварин.

58-річний ув'язнений Девід Дьюті був засуджений до смерті за вбивство сусіда по камері. Влада штату була змушена застосувати нетрадиційний засіб через гостру нестачу тіопенталу натрію, який зазвичай використовується в таких випадках.

Тіопентал - потужний анестетик, який використовується при виконанні вироків у комбінації з іншими засобами, які паралізують м'язи і зупиняють серце - закінчився у всіх американських в'язницях. У жовтні Оклахома отримала необхідну дозу цієї речовини з Арканзасу, однак для Дьюті тіопенталу не знайшли. У зв'язку з цим суд дозволив замінити речовина на препарат для усипляння тварин.

Адвокати засудженого подали апеляцію, однак вона була відхилена вищестоящим судом. Адвокати, які представляють Дьюті і двох інших засуджених до смерті, заявляли, що використання снодійного-замінника є негуманним, тому що в момент введення смертельного препарату засуджений може бути паралізований, але залишатися при тямі.

У даний час декілька з 35 американських штатів, в яких застосовується смертельна ін'єкція для страти злочинців, ведуть пошуки альтернативи тіопенталом натрію, після того, як єдиний постачальник цієї речовини в США компанія Hospira оголосила, що зможе поставити нову партію не раніше початку 2011 року.

Як повідомлялося, 18 червня у американському штаті Юта вперше за останні 14 років засуджений до смерті був страчений через розстріл.

49-річний Роні Лі Гарднер, визнаний винним у вбивстві, сам вибрав метод страти ще до того, як 2004 року розстріл був заборонений в Юті. Відтоді стандартним методом убивання засуджених стала смертельна ін'єкція. Проте засуджені до смерті до скасування закону про вибір, які досі чекають на виконання вироку, як і раніше можуть вибирати розстріл.

BBC

Зараз ви читаєте новину «Американців почали страчувати снодійним для присипляння тварин ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути