понеділок, 01 вересня 2008 13:53

Американці застосували в Іраку нові авіабомби

ВПС США почали застосовувати в Іраку нові керовані авіабомби з лазерним наведенням GBU-54 LJDAM (LaserJointDirectAttackMunition). Про це повідомляє Defencetalk.

Першого удару, що успішно вразив рухому ціль, було завдано 12 серпня в провінції Діяла. Скидання і наведення КАБ GBU-54 виконував винищувач F-16 зі складу 77-ої експедиційної винищувальної ескадрильї, дислокованої на базі Балад.

Нагадаємо, що контракт на постачання комплектів LJDAM, що призначені для модернізації вільнопадаючих авіабомб у високоточні боєприпаси, був підписаний в травні 2007 року. Замовлення вартістю 28 мільйонів доларів передбачало постачання 600 комплектів до червня 2009 року.

Приймальні випробування LJDAM були проведені ВПС США в березні цього року на полігоні Чайна Лейк в Каліфорнії. Вони підтвердили ефективність застосування авіабомб з лазерним наведенням для знищення цілей, що рухаються зі швидкістю до 110 кілометрів на годину

КАБ GBU-54 калібру 500 фунтів (227 кілограмів) наводиться по відбитому променю лазерного цілевказувача, що встановлюється на борту винищувача і здійснює підсвічування цілі, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Американці застосували в Іраку нові авіабомби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути