Ексклюзиви
понеділок, 11 червня 2007 09:55

Американці озброюють в Іраку угруповання, які воюють з "Аль-Каїдою"

Американські війська в Іраку вдалися до нової тактики - вони озброюють групи іракського опору, які воюють з бойовиками організації "Аль-Каїда" в районі Аль-Амерія в Багдаді і розташованій на північ від нього провінції Діяла.

Після тижня запеклих боїв в Аль-Амерії американці почали озброювати "десятки угрупувань" в цьому районі.

"Американські війська, - пише газета "Аль-Мада", - гарантували їм підтримку і дозволили іракській армії забезпечувати їх боєприпасами. При цьому, наголошується в повідомленні, американське командування закриває очі на те, що в лавах цих угрупувань, які вони охрестили "патріотичними" є "декілька бойовиків", які у минулому вели боротьбу проти багатонаціональних сил в Іраку.

Американці мають намір зробити їх "поліцією Аль-Амерії, яка є одним з найспокійніших районів БагдадУ. Іракська поліція і армія рідко там показується. Останнім часом цей район став ареною протистояння контролюючих його угрупувань іракського опору "Джейш Аль-Ыслам" і "Катаїб ас-Саурааль-Ішрін", з одного боку, і бойовиків "Аль-Каїди", з іншою.

За даними газети "Аль-Мада", за минулий тиждень в Аль-Амерії було убито десять бойовиків "Аль-Каїди" і ще 15 схоплені угрупуваннями. Причиною боротьби членів іракського озброєного опору з "Аль-Каїдой" є те, що її бойовики, серед яких багато іноземців, не роблять, на думку іракців, "відмінності між друзями і ворогами", вбиваючи безневинних людей, повідомляє NEWSru.



Зараз ви читаєте новину «Американці озброюють в Іраку угруповання, які воюють з "Аль-Каїдою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути