Ексклюзиви
субота, 26 січня 2008 16:02

Американці навчилися літати за допомогою реактивного ранця

Американська компанія Thunderbolt Aerosystems, що займається розробкою персональних літальних апаратів, провела успішні випробування нового реактивного ранця Thunderpack, який дозволить парити в повітрі до 75 секунд.

У новому ранці фахівці компанії Thunderbolt Aerosystems поліпшили його конструкцію, підібрали легші матеріали і знайшли для двопаливного ракетного двигуна ефективніші каталізатори.

Унаслідок цього випробувачеві з рюкзаком Thunderpack вдалося зробити 37-секундний політ, але розробники стверджують, що тривалість польоту може бути значно більшою, а саме 75 секунд.

У компанії повідомляють, що ранці продаються за індивідуальними замовленнями і вартість однієї штуки - близько ста тисяч доларів.

На досягнутому компанія не збирається зупинятися і має намір упродовж року створити більш потужний ранець із турбореактивним двигуном, який дозволить триматися в повітрі 35 хвилин, повідомляє КорреспонденТ.

Зараз ви читаєте новину «Американці навчилися літати за допомогою реактивного ранця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути