Ексклюзиви
вівторок, 26 червня 2007 13:10

Американці качатимуть нафту під Полтавою та Черніговом

Четверта за обсягами видобутку нафти в США американська компанія Marathon International Petroleum підібралася до українських нафтогазових родовищ.

НАК "Нафтогаз України" підписала із цією компанією договір про спільне дослідження північно-західної частини Дніпровсько-Донецького басейну. На думку американців, імовірність успіху розвідки становить 60%.

Розвідка буде проведена на площі 30 тис. квадратних кілометрів у Полтавській і Чернігівській областях. На цій ділянці прогнозні запаси нафти становлять 130 млн. тонн газу - близько 250 мільярдів тонн.
Щоб точно визначити обсяги вуглеводнів, потрібно пробурити кілька свердловин. Передбачувана глибина залягання газу й нафти в цьому басейні - 5-6 кілометрів. Вартість однієї свердловини становить до 10 мільйонів доларів, і їх буріння відбуватиметься не менше року. Щоб знизити ризик втрат, Marathon International Petroleum кілька місяців буде вивчати результати геологорозвідувальних робіт, проведених ще у радянські роки, передає Високий вал.
Зараз ви читаєте новину «Американці качатимуть нафту під Полтавою та Черніговом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути