Ексклюзиви
вівторок, 02 жовтня 2007 11:24

Алкоголь збільшує шанси жінок захворіти на рак грудей

Вживання алкоголю підвищує шанси жінок захворіти на рак грудей. Фізичні вправи цей ризик, навпаки, зменшують.

Дослідження медичної страхової компанії Kaiser Permanente підтвердило, що вживання алкоголю підвищує шанси жінок захворіти на  рак грудей. Раніше вчені припускали наявність подібної залежності, проте доказів цього не існувало.

Ризик зростає, якщо представниця прекрасної статі вживає три і більш порцій алкоголю на день. Державні Центри Контролю і Попередження Захворювань США однією порцією вважають 13,7 грам чистого спирту. Ця кількість спирту міститься у 1.5 унціях (42,5 грамах) міцного спиртного напою, міцністю 80 градусів, 5 унціях (141 грам) вина або 12 унціях (340 грам) пива. Щоденне вживання трьох порцій алкоголю підвищує вірогідність захворювання на рак грудей так само, як викурювання однієї пачки сигарет у день.

Фахівці Kaiser Permanente проаналізували звички більше 70 тис. американок (вивчалися особливості їх життя у період з 1978 по 1985 рік). До 2004 року у більше 2,8 тисячі жінок був діагностований рак грудей. Після цього було проведене статистичне дослідження: визначалося, чи впливає на ризик захворювання улюблений тип алкогольного напою, частота вживання спиртного і обсяги спожитого спирту.

Як виявилось, "безпечного" алкогольного напою не існує - важлива кількість спиртного. Для жінок, що випивають 1-2 порції алкоголю на  день, ризик захворіти на рак грудей зростає на 10%, для тих, хто вживає три і більш порцій  алкоголю - на 30%, пише Washington Profile.

Зараз ви читаєте новину «Алкоголь збільшує шанси жінок захворіти на рак грудей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути