Ексклюзиви
понеділок, 23 квітня 2007 16:47

Алкоголь робить ягоди більш корисними

Поєднання з алкоголем підсилює дію антиоксидантів, що містяться в ягодах і фруктах, вважають учені із США і Таїланду, дослідження яких опубліковане в Journal of the Science of Food and Agriculture.

До висновку про корисність фруктово-ягідних алкогольних коктейлів фахівці таїландського університету Касетсарт і Департаменту сільськогосподарських досліджень США прийшли в ході вивчення різноманітних способів консервації і зберігання свіжих ягід.

За підрахунками досліджень, поєднання із спиртним підсилює дію антиоксидантів, що містяться в полуниці, приблизно на третину. Таким самим чином додавання спиртного позначається і на властивостях ожини.

Корисність антиоксидантів пояснюється здатністю цих сполук зв"язувати вільні радикали – активні молекули з вільним хімічним зв"язком, які завдають збитку клітинним мембранам і ДНК. Таким чином, підвищене споживання фруктів і ягід знижує ризик розвитку онкологічних, серцево-судинних і інших захворювань. У ягодах у великих кількостях містяться такі антиоксиданти як поліфеноли і антоцианіни.

За словами експертів-дієтологів, деякі способи приготування дійсно можуть підсилити благотворні властивості фруктів і овочів, наприклад, полегшуючи всмоктування корисних речовин, що містяться в них. В той же час учені попереджають, що ніякі антиоксиданти не зможуть компенсувати шкоду здоров"ю, який заподіює непомірне вживання алкогольних напоїв, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Алкоголь робить ягоди більш корисними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути