Ексклюзиви
четвер, 05 липня 2007 13:51

Албанські хакери стерли сайт бельгійської поліції на знак протесту

 Група хакерів під назвою Albanian Security Clan атакувала сайт бельгійської федеральної поліції Рупеля (Rupel), повідомляється на сайті Zataz. Ресурс був зламаний на знак протесту проти ув"язнення бельгійського злочинця албанського походження Мурата Каплана (Murat Kaplan).

Каплан, відомий також під прізвиськом "король втеч" (Getaway King), звинувачується у численних злочинах. В даний час він відбуває вже не перше тюремне ув"язнення. У 1993 році Каплан втік з тюрми Sint Gillis, узявши в заручники чотирьох охоронців, але був знову спійманий через три дні. У 2003 році він був звільнений на чотири роки раніше терміну, але у 2004 попався на крадіжці компакт-дисків. Злочинець був арештований знов за пограбування магазина у 2005 році. В середині липня 2006 року його відпустили з в"язниці на вихідні "під чесне слово", але Каплан вважав за краще не повертатися.

Каплан і його подруга були арештовані 28 липня 2006 року. Злочинець знаходиться під вартою досі.

Атака на сайт politiezonerupel.be відбулася у середу, 4 липня 2007 року, о шостій годині вечора. Представники Albanian Security Clan стерли всю розміщену на сайті інформацію і залишили декларативне повідомлення: "Хай живе справедливість! Поліція і Бельгія - брудне лайно! Брат Мурат Каплан, ми скоро прийдемо, щоб звільнити тебе!"

Зломщики виявилися з почуттям гумору. Як звуковий супровід до свого маніфесту вони використовували пісню в стилі регбі Bad Boys, яка також звучала в документальному телесеріалі COPS, що розповідає про роботу поліції США, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Албанські хакери стерли сайт бельгійської поліції на знак протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути