Ексклюзиви
середа, 09 липня 2008 11:02

Актриса Лія Ахеджакова відзначає ювілей

Актриса Лія Ахеджакова відзначає ювілей
Лія Ахеджакова, знаменита актриса "Современника", 9 липня 2008 року відзначає ювілей: їй виповнилося 70 років. ІТАР-ТАСС цитує Ахеджакову: "Все, про що я мріяла, не збулося, але те, про що навіть не думала - вийшло".

Дочка акторів, Лія Ахеджакова закінчила ГІТІС, 16 років пропрацювала в ТЮЗі, а потім перейшла в "Современник", де служить з 1977 року. Її ролями, що найбільш запам"яталися, в цьому театрі виявилися Зіна Абрамова в "Крутому маршруті", місіс Форд в "насмішницях Віндзорських", Рахель в "Важких людях", Селестіна в трагікомедії "Селестіна", написаною Миколою Колядою по п"єсі Фернандо де Рохас, чотири персонажі в "Квартирі Коломбіни".

У кіно Лія Ахеджакова зайнята з початку 1970-х. Ельдар Рязанов знімав її в багатьох своїх фільмах: "Іронія долі", "Службовий роман", "Гараж", "Старі шкапи", "Небеса обітовані". Останній приніс актрисі в 1991 році премію "Ніка". Другу "Ніку" вона отримала в 2007-му - за роль у фільмі Кирила Серєбренникова "Зображаючи жертву". Також вона, народна артистка РФ, є лауреаткою Державної премії, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Актриса Лія Ахеджакова відзначає ювілей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути