середа, 23 серпня 2017 11:48

Активістка Femen голяка видерлася на постамент та кидалася цукерками Roshen

Активістка Femen голяка видерлася на постамент та кидалася цукерками Roshen

Оголена активістка Femen забралася на постамент знесеного пам'ятника Леніну в Києві оголеною до пояса, з короною і факелом. Мала нагадувати символ США - статую Свободи.

На постаменті був розміщений плакат з написом Chocolate independence ("Шоколадна незалежність" - Gazeta.ua), повідомляє ТСН.

На оголених грудях жінки було написано Roshen - назва кондитерської компанії, яку президент Петро Порошенко передав у траст. Діставшись постаменту драбиною, вона почала розкидати цукерки згаданої торгової марки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Порошенка і Лукашенка увірвалась жінка із оголеними грудьми

Пізніше її колега по групі - Анжеліна Діаш Де Кінташ - пояснила, що таким чином Femen хотіли звернути увагу влади на "жіночі питання".

"Як дівчина, живучи в Україні, я не відчуваю себе захищеною, я не відчуваю, що жіночі питання порушуються та вирішуються. Можна сказати, що за всі роки незалежності України головним надбанням, як ми всі можемо зараз бачити, є збагачення Петра Порошенка як шоколадного магната. За сумісництвом він наш президент, тобто його імперія зростає на тлі зубожілого населення", - сказала вона.

Рух Femen, який зародився в Україні, розпався. Засновниця Яна Жданова заявила, що це сталося 2015-го, а нинішні акції мають індивідуальний характер. Жіночий рух Femen зародився на Україні 2008 року. Прославилося провокаційними акціями, під час яких активістки демонстрували груди для привернення уваги. Часто надягали на голови вінки з квітів. 2012 року філія Femen відкрилася у Франції, а потім в інших країнах. За словами Жданової, учасниці "не поділили гроші і владу".

Зараз ви читаєте новину «Активістка Femen голяка видерлася на постамент та кидалася цукерками Roshen». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути