вівторок, 30 липня 2019 18:27

Активісти влаштували акцію під офісом омбудсмена

Активісти влаштували акцію під офісом омбудсмена
Активісти вимагають відставки омбудсмена Денісової. Фото: Hromadske

У Києві активісти вимагають відставки уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.

Під офісом омбудсмена триває акція під назвою "Зупинити вовче правосуддя". Активісти вимагають відставки Денісової через можливу домовленість із головою Окружного адміністративного суду Києва Павлом Вовком. Про це повідомляє Громадське.

Як зазначається, вхід до офісу омбудсмена обгородили червоною стрічкою, повісили плакати "(Не) заважайте злочину", "Яйця цієї уповноваженої в нас".

"Плівки, які оприлюднило НАБУ, показують нам, що проблема комплексна і стосується як суддів Окружного адмінсуду, так і омбудсменки Людмили Денісової, ДБР та інших державних структур", - розповів один із організаторів акції Роман Маселко.

Йдеться про записи переговорів суддів Окружного адмінсуду, зокрема, голови суду Павла Вовка, оприлюднених НАБУ. Правозахисники наголошують, що з цих переговорів, зокрема, випливає, що Денісова позивається в Окружному адмінсуді щодо скасування рішень НАЗК проти неї, після чого Вовк "переконав" Денісову звільнити члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів Андрія Козлова, призначеного за квотою омбудсмена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'явиться омбудсмен, який захищатиме права інвалідів

За словами активістів, після звільнення Козлова конкурс на цю посаду у ВККС виграв Микола Сірош, який "попередньо пройшов співбесіду у Павла Вовка".

"Очевидно, що учасники змови наскільки впевнені у своїй безкарності, що вже після оприлюднення записів слідства, які розкривають увесь механізм злочину, Денісова анонсує фінальний акорд злочину й оголошує, що 30 липня буде визначено переможця конкурсу і призначено нового члена комісії", - зазначили активісти.

Раніше Національне антикорупційне бюро відкрило 3 кримінальні провадження проти уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової. Справи відкрили за фактом можливого декларування недостовірної інформації.

Зараз ви читаєте новину «Активісти влаштували акцію під офісом омбудсмена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути