Ексклюзиви
неділя, 17 січня 2021 18:27

"Якщо все спустиш на пси, будеш невдахою" - порада Зеленському від Мелінди Гарінґ

"Якщо все спустиш на пси, будеш невдахою" - порада Зеленському від Мелінди Гарінґ
Мелінда Гарінґ, аналітикиня, політологиня, заступник директора "Євразійського центру" в Аtlantic Council. Працює в наглядовій раді американської неурядової організації в Києві Right to Protection. Пише про події у Східній Європі для The Washington Post, Foreign Affairs, Foreign Policy, Newsweek, The Kyiv Post.

- Київ отримуватиме увагу від Вашингтона, на яку заслуговує. Не заплющуватимуть очей на афери української еліти. В команді українського президента помиляються, якщо сподіваються легко переконувати американців виділяти кошти, каже в інтерв'ю "Країні" політолог Мелінда Гарінґ, заступник директора "Євразійського центру" в Аtlantic Council .

Які зараз американсько-українські відносини?

– Не надто хороші. Київ мимоволі втягнули у справу про імпічмент президента Трампа, фірми Burisma і Байдена-молодшого. У країни погана репутація серед американців. Вважають небезпечним місцем, сповненим корупції та переслідувань. На жаль, досі в багатьох асоціюється з Росією.

Потрібні професіонали в українському посольстві в США та якісний діалог з українськими симпатиками в Америці. У Володимира Зеленського багато роботи, щоб налагодити продуктивні відносини з командою Джо Байдена, отримати для України вигоди. Один із найбільших викликів – завоювати довіру.

Здається, Зеленський не надто любить Захід. У нього пострадянська ментальність. Тому важко перейти на якісно вищий рівень і стати щирим партнером. До того ж не любить, коли повчають. Не подобається, що МВФ висуває вимоги щодо реформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Без чесних і справедливих судів Україні не вибратися з пострадянського багна"

Який буде діалог команди Байдена з Києвом?

– Швидше реагуватимуть на важливі події в Україні чи Східній Європі. У ній будуть експерти, які розбираються в українських питаннях, можуть зв'язатися з людьми з команди Зеленського. Знають українські еліти. До прикладу, хто такий керівник Офісу президента Андрій Єрмак і що на нього впливає Москва. Спонукатимуть Київ змінити деяких скомпрометованих гравців.

Говоритимуть ввічливо, але прямо. Готові казати правду без прикрас.

Досі під час розмов із Зеленським не враховували його психології. Він прийшов до влади не збагатитися. Був успішний, заможний, впізнаваний. Його любили, сміялися з жартів. Зеленський хоче потрапити в історію як видатний діяч. Його винесло на верхівку політики випадково. Взявся за справу, щоб задовольнити еґо. Як і багато хто в історії. Я порадила б людям з адміністрації Байдена сказати: "Якщо все спустиш на пси, будеш для нащадків невдахою, який міг, але нічого не зробив для країни".

Повний текст інтерв'ю з Меліндою Гаринґ читайте в журналі "Країна"

Зараз ви читаєте новину «"Якщо все спустиш на пси, будеш невдахою" - порада Зеленському від Мелінди Гарінґ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути