вівторок, 30 вересня 2008 10:07

Які тести писатимуть абітурієнти наступного року

Наступного року абітурієнти зможуть писати тести з іноземних мов, але не здаватимуть зарубіжну літературу, основи права, економіку і всесвітню історію.

"З 2009 року ми додали в тести іноземні мови — здати можна буде англійську, німецьку, французьку і іспанську. Натомість прибрали всесвітню історію, основи економіки, основи права і зарубіжну літературу", — розповіла начальник столичного центру тестування Світлана Сакаєва. За її словами, іноземні мови вимагають багато вузів, та і охочих їх здавати багато, тому їх і внесли до списку предметів.

Таким чином, закрито одна з найпоширеніших корупційних схем під час вступу до ВУЗУ. Справа у тому, що цього року іноземна мова була серед предметів, які треба було здавати під час вступу у якості іспиту, і на цьому етапі вузи якраз "чужих", переважно, і відсівали. Після того, як іноземні мови внесли до списку предметів для тестування, абітурієнти набиратимуть бали наперед і вже з цим показником йтимуть до вузів.

За словами Сакаєвої, предмети, які зняли з тестів, не будуть вимагатися вузами — наприклад, замість економіки у вузах прийматимуть сертифікати про здачу математики, усесвітню історію замінять історією України. Як і минулого року, обов"язковими для всіх абітурієнтів будуть тести з української мови і літератури, а інші — на вибір, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Які тести писатимуть абітурієнти наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути