Ексклюзиви
вівторок, 08 січня 2008 16:12

Які банки українці вважають кращими

Які банки українці вважають кращими
Переважна більшість українців сприймають Райффайзен Банк Аваль та Приватбанк як лідерів ринку з великою мережею відділень та банкоматів. Ощадбанк та Укрсоцбанк частіше за інших сприймаються як прості і відкриті банки. Решта банків – ОТП банк, УкрСиббанк, банк Надра та Укрексімбанк сприймаються як молоді та сучасні банки.

Про це свідчить опитування компанії GfK Ukraine "Дослідження іміджу найбільших українських банків".

Аналіз отриманих в результаті опитування даних засвідчив, що лідерами ринку банківських послуг для фізичних осіб сприймаються Райффайзен Банк Аваль та Приватбанк. Серед відмінностей між цими двома банками можна відзначити те, що на думку респондентів мережа відділень банкоматів та відділень Приватбанку є більшою, це надійний банк, який можна порекомендувати. Райффайзен Банк Аваль сприймається як більш престижний і сучасний банк.

Ощадбанк сприймається як банк, що довго працює на ринку, простий та відкритий. До його іміджу простого та відкритого банку найближче знаходиться Укрсоцбанк, проте імідж цього банку є невизначеним.

УкрСиббанк, ОТП банк, банк Надра та Укрексімбанк складають одну групу банків з іміджем молодих, сучасних банків, що розвиваються, чесно поводяться з клієнтами, проте не є лідерами ринку.

Щодо послуг, що характеризують банки, то Приватбанк та Надра є банками послуг для масового сегменту. Приватбанк найчастіше асоціюється з кредитними та зарплатними пластиковими картками та кредитами на автомобілі. Банк Надра асоціюється з кредитами на споживчі товари та автомобілі.

Райффайзен Банк Аваль, УкрСиббанк та Укрсоцбанк асоціюються з іпотекою, тобто послугами для фізичних осіб з високим рівнем доходу, та послугами для великих корпоративних клієнтів. Ощадбанк асоціюється з комунальними платежами, дещо меншою мірою – з пенсійними рахунками, депозитними рахунками та грошовими переказами.

Середня для всіх банків оцінка репутації становить 3,7 бали за 5-тибальною шкалою. Найвищу оцінку отримали Приватбанк (3,9 бали) та Райффайзен Банк Аваль (3,8 бали).

Серед характеристик, що формують репутацію банку, найбільший вплив має сприйняття банку як надійного, що забезпечує 27% загальної оцінки репутації банку. Далі слідують оцінка роботи персоналу банку (14%) та престижність банку (14%). Також важливими є відкритість банку, виконання зобов"язань перед клієнтами, сучасність банку, чесна поведінка та сприйняття банку як лідера.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Які банки українці вважають кращими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути