Ексклюзиви
пʼятниця, 25 травня 2007 19:47

Як українці оцінюють політичну ситуацію в країні. Опитування

Більше 78% українців вважають, що політична ситуація в Україні напружена, гостра і конфліктна.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного з 12 по 20 травня поточного року Центром соціальних досліджень "Софія" який останнім часом пов"язують з міністром кабінету міністрів Анатолієм Толстоуховим.

Опитування проводилося методом інтерв"ю "тет-а-тет" по всій території України. Всього в опитуванні взяли участь 2015 чоловік. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Зокрема, згідно з результатами опитування, 35,2% опитаних вважають, що політична ситуація в Україні "гостра і конфліктна", 43,1% опитаних вважають її "напруженою", а 13% називають її "вибухонебезпечною". Тільки 6,1% респондентів вважають, що в країні "спокійно".

При цьому більше 67,6% опитаних вважають, що в цілому, розвиток подій в Україні відбувається в неправильному напрямі. 16,2% опитаних дотримуються протилежної думки і вважають, що все йде в правильному напрямі.

Крім того, 65,7% опитаних вважають, що українське суспільство зараз потребує стабільності. В той же час 31,6% респондентів вважають, що Україні зараз необхідні кардинальні зміни.

Позитивно до ідеї проведення позачергових виборів після домовленостей про їх проведення між прем"єром і президентом віднеслися близько 44% респондентів, негативно - 28,8%. Байдуже віднеслися до цієї події 12,5%, важко відповісти - 14, 7%, повідомляє Інтерфакс-Україна.



Зараз ви читаєте новину «Як українці оцінюють політичну ситуацію в країні. Опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути