Ексклюзиви
вівторок, 17 червня 2008 12:11

Як Меркель і Саркозі від дощу втікали (ФОТО)

Декілька днів вся Європа потерпала від проливних дощів. Політики, як і звичайні люди теж зазнали незручностей від негоди.

Так, добряче промок президент Франції Ніколя Саркозі, який змушений був ховатися від дощу під власним піджаком, оскільки для нього не знайшлося вільної парасольки. Саркозі в понеділок прибув до Праги на саміт прем"єрів країн Вишеградської четвірки.

Франція з липня головуватиме в ЄС, тому Саркозі обговорив з прем"єром ЧР Міреком Тополанеком, а також з главами урядів Польщі, Угорщини і Словаччини питання співпраці Вишеградської четвірки з головуючою в ЄС країною.

З чеським прем"єром глава Франції говорив і про заходи чесько-французького економічного року, взаємний товарообіг і інвестиції, питання енергетики і регіональної співпраці зі Східною Європою.

На завершення зустрічі Ніколя Саркозі та Мірек Тополанек підписали декларацію і план стратегічного партнерства між двома країнами, що стане основою взаємної співпраці.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, на відміну від Саркозі, встигла вчасно сховатися від дощу під парасолькою. Меркель прибула до Гданьску на спільну прес-конференцію з прем"єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

На прес-конференції Меркель заявила, що Німеччина підтримує польсько-шведський проект "Східного партнерства".

"Я повністю підтримую польсько-шведську ініціативу ("східного партнерства"). Думаю, що для нас всіх має велике значення залучення до політики сусідства наших сусідів на Сході", - сказала Меркель.

"Східне партнерство" пропонує створення форуму регіональної співпраці країн ЄС з Україною, Молдавією, Грузією, Азербайджаном та Вірменією, а також - поки тільки на експертному рівні - з Білорусією.

Прем"єр-міністр Польщі зазначив, що у Варшаві "довгий час працюють над східним вимірюванням європейської політики".

"Я був дуже радий почути про однозначну підтримку цього проекту. Це означає, що на найближчому засіданні (ЄК) цей проект, важливий для всього Євросоюзу і для Польщі, стане фактом", - сказав Туск.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Як Меркель і Саркозі від дощу втікали (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути