Ексклюзиви
вівторок, 15 липня 2008 17:03

Ахмадінеджад зібрався на чергову генассамблею ООН в Нью-Йорку

Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад заявив про намір бути присутнім на генеральній асамблеї ООН, яка відбудеться у вересні в Нью-Йорку. Про це повідомляється на сайті газети TheJerusalemPost. Як підкреслює видання, іранський лідер відвідує всі щорічні сесії генасамблеї ООН з часу свого обрання президентом в 2005 році.

За словами Ахмадінеджада, він має намір захистити права Ірану і запропонувати внести зміни в діяльність міжнародних структур. Під час минулої сесії генассамблеї іранський президент захотів змінити структуру і статус Совбеза ООН, який, за словами іранського лідера, не виправдовує покладені на нього обов"язки і не користується довірою в світі. За словах Ахмадінеджада, відносини між постійними членами Совбеза, що володіють правом вето, і іншими країнами нагадують "відносини господаря і слуги в середні віки".

Совбез ООН раніше накладав санкції на Іран, вимагаючи припинення збагачення урану. Представники керівництва США не раз заявляли, що Тегеран прагне розробити ядерну зброю. Іран відкидає подібні звинувачення і підкреслює виключно мирний характер своїх робіт в ядерній області. Ахмадінеджад заявляє про готовність до прямих двосторонніх переговорів з США, якщо Тегеран сприйматиметься Вашингтоном як рівний партнер.

Зараз ви читаєте новину «Ахмадінеджад зібрався на чергову генассамблею ООН в Нью-Йорку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути