Ексклюзиви
понеділок, 14 січня 2008 14:43

Агентство Reuters може бути продане за 17,5 мільярда доларів

Покупка британського інформаційного агентства Reuters канадською Thomson, однією з ведучих компаній фінансової інформації, буде завершена на початку другого кварталу 2008 року.

В результаті операції ціною приблизно 17,5 мільярда доларів, в світі виникає найбільша компанія на ринку фінансової інформації. Агентству Reuters, заснованому в 1851 році, сьогодні вона приносить більше 90% всіх його доходів.

Майже 53% акцій нової компанії належатиме власникам Thomson - спадкоємцям засновника корпорації Роя Томсона, що починав свій бізнес в 30-і роки XX століття.

За експертними оцінками, частка об"єднаної компанії на світовому ринку фінансової інформації складе 34% - на 1% більше, ніж у нинішнього лідера - американського агентства Bloomberg.

Європейська комісія повинна ухвалити рішення про дозвіл або заборону цієї операції до 10 березня. Компанії домовилися з міністерством юстиції США, щоб воно видало свій заключення по операції не 15 січня, як було заплановано, а приблизно в один і той же час з Єврокомісією.

Агентство Thomson Financial надає аналітичну інформацію про компанії, фундаментальну макроекономічну інформацію, а також цінові дані, маючи значний круг клієнтів серед компаній, що управляють, і широке представництво на ринку США. Минулого року Thomson купило також європейське новинне агентство AFX News Ltd.

Британське агентство Reuters, будучи найбільшим в світі провайдером фінансової інформації, володіє могутньою новинною службою. Основним конкурентом Reuters і Thomson є американське агентство Bloomberg LP.

За оцінками, Bloomberg і Reuters мають кожен приблизно по 27% на світовому ринку фінансово-економічної інформації, Thomson йде третім із значним відривом, повідомили представники Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Агентство Reuters може бути продане за 17,5 мільярда доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути